Milieubeleid

V Ho Milieubeleid 3

Duurzaamheid ligt bij ons op de bovenste plank

Aangezien hout het enige hernieuwbare en natuurlijke bouwmateriaal is, verdient het een bewuste strategische aanpak. Vandaar dat wij duurzame houtproducten aanbieden. Onze milieucertificaten voor FSC® (C196962) en PEFC (PEFC/07-32-84) illustreren onze dagelijkse inspanningen in dat verband.

FSC®

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties.

FSC® streeft naar een duurzaam bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

Door te kiezen voor hout- en papierproducten met een FSC® claim, helpt u mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd.

Meer info: www.fsc.be

PEFC

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De grondbeginselen van het systeem zijn openheid voor dialoog, streven naar consensus, transparantie, periodieke beoordeling en voortdurende verbetering.

PEFC is uitgegroeid tot het grootste boscertificatiesysteem ter wereld.

Meer info: www.pefc.be

download
fsc certificaat

download
pefc certificaat